A Christmas DIY: lichtdecoratie

Gepubliceerd op 19 Dec 2014 | Categorie: Creativity

Het is bijna kerst en om nog iets toe te voegen aan alle versiering heb ik een DIY lichtdecoratie bedacht! Makkelijk en snel door iedereen te maken!

Benodigdheden:

Lijst; bijvoorbeeld karton of ander materiaal. Kan ook een bestaande lijst zijn.

Bakpapier

Watervaste stift

Potlood

Lijm (ik gebruikte dubbelzijdig tape)

(elektrisch) waxinelichtje

Plaatje of tekst om over te trekken

 

Stap 1:

Zorg dat alle benodigdheden alvast klaarliggen. Voor het maken van een tekening of tekst kan zelf bedacht worden. Heb je niet veel tijd of heb je het graag makkelijker trek dan over. Ik had plaatjes en tekst van Pinterest, daar staat veel inspiratie op.

Kies plaatjes en tekst met weinig details of vergroot ze zodat het met dikke stiftpunt nog te zien zijn.
Om het veilig te houden in verband met het papier heb ik een elektrisch waxinelichtje gebruikt. Dat geeft iets minder licht maar met hetzelfde effect!

 

Stap 2:

Neem het kader van je lijst over zodat je weet wat voor ruimte er nodig is om het in te vullen met een tekst of tekening. Oefen eerst met stift op een stukje bakpapier om te zien hoe het werkt en goed blijft zitten. Het kan helpen om eerst te tekenen met een potlood en het daarna over te trekken met stift.  

 

Stap 3:

Trek het gewenste plaatje of tekst over of teken na op het bakpapier (let op dat je niet veegt met je handen!). Knip het bakpapier ruim om het kader uit.  Plak het bewerkte bakpapier achter de lijst.

Als extra kan er kleur aan toegevoegd worden aan de tekening of de lijst versierd worden. Natuurlijk zijn er voor de andere materialen ook andere alternatieven te gebruiken. 

 

Stap 4:

Zoek een mooi plekje om neer te zetten! lichtje aan en ta-dah!

De lichtdecoratie heb ik op een klein tafeltje staan. Maar het zou ook voor raam kunnen zetten. Dan schijnt er genoeg licht doorheen.

 

Heb je een mooie lichtdecoratie gemaakt na deze DIY blog, stuur hem dan op naar info@yelapp.com en zie jouw creatie terug op de website. 

 

Fijne feestdagen!

Tags: kerst christmas DIY lichtdecoratie lightdecoration homedecoration

Reageer

MatDalm

Generic Real Fluoxetine Without Rx Price Shop Overnight Shipping [url=http://bmamasstransit.com]cheap cialis[/url] Levitra Serve Ricetta Medica Want To Buy Dutasteride 0.5mg Stirling Drug Interaction Dogs Cephalexin

Geplaatst op 17 Apr 2019
About me

Welkom bij Ye.Lapp! Het label inclusief blogs die gaan over wisselende onderwerpen verweven in de categorie├źn Creativity, Fashion, Art en Lifestyle. De rebel gaat aan de slag en deelt creatieve avonturen met liefde.

Lees verder
Volg mij op
x d b z
Zoek