I Found You Vivian! - FOAM expo

Gepubliceerd op 15 Jan 2015 | Categorie: M 0 R E

Vivian Maier, bekend of onbekend. De ‘Street Photographer’ die beroemd is geworden na haar dood, per ongeluk door de man die haar negatieven kocht op een vlooienmarkt en opzoek ging naar haar verleden.

Vivian Maier, die een baan had als nanny, fotografeerde non stop het straatbeeld van Amerika. De vrouw die meerdere malen haar naam verdraaide voor anonimiteit en haar foto’s verstopte tussen haar spullen, werd beroemd door John Maloof die Vivian’s werk met de wereld deelde.

Wie is ze? En waarom hield ze zich verborgen?  ; zijn de vragen die werden gesteld na de vondst van haar beeldmateriaal.

In de documentaire ‘Finding Vivian Maier’ leer je Vivian kennen door middel van werk en wordt onder ander antwoord gegeven op deze vragen in interviews met personen die haar hebben gekend.

 

 

Foto: Vivian Maier, FOAM Januari 2015

 

In de uitzending van Close Up is deze documentaire terug te zien op uitzendiggemist.nl, een mooie voorbereiding op de expo in FOAM, waar de roem van Vivian Maier te bewonderen is tm 1 februari 2015.

WAAROM NAAR DE EXPO GAAN?: Met de bijgevoegde achtergrond informatie is het leven van Vivian Maier chronologisch weergegeven wat in de film minder sterk naar voren komt. Langer kun je stilstaan en de foto’s bekijken die ze heeft genomen vanuit haar eigen perspectief. 

Tags: expositie foto streetphotographer FOAM Vivian Maier Amerika

Reageer

About me

Welkom bij Ye.Lapp! Het label inclusief blogs die gaan over wisselende onderwerpen verweven in de categorieën Creativity, Fashion, Art en Lifestyle. De rebel gaat aan de slag en deelt creatieve avonturen met liefde.

Lees verder
Volg mij op
x d b z
Zoek