Kleding lenen bij Lena The Fashion Library

Gepubliceerd op 29 Jun 2015 | Categorie: Fashion

Een maand lang ga ik kleding lenen bij Lena Fashion Library en onderzoek ik hoe het is om aan deze vorm van duurzaamheid deel te nemen. Lezen over mijn ervaring? Iedere week verschijnt er een update op mijn blog.

Lena, de enige échte Fashion Library van Amsterdam, is sinds december 2014 geopend aan de Westerstraat in de Jordaan. Wat als eerste bij mij opriep was ‘hé wat een goed concept! Waarom bestond deze al niet veel eerder in een stad als deze!?’

Onlangs heb ik een kledingruilfeestje georganiseerd, maak ik kleding in de vorm van recycling en vond mede hierdoor het concept van Lena interessant! Precies daar wilde ik meer over weten en ging afgelopen woensdag op onderzoek en avontuur na enig wat gelezen te hebben op internet. Want hoe werkt dat, kleding lenen bij de kledingbibliotheek Lena?

 

 ''A closet with slowfashion: Reuse + Quality + Sharing'- Lena, 2014

 

Ik liep de kledingbibliotheek binnen in mijn eigen ‘style’ (denkend aan afgetrapte Adidas schoenen en geheel tweedehands outfit op basics na van een bekende brand). Het voelde alsof ik een winkel binnenstapte en werd meteen het concept vriendelijk uitgelegd door de mede eigenaresse, één van de vier onderneemsters met jarenlange ervaring in de mode industrie. Mijn mindset veranderde hierdoor met als gevolg ik ieder kledingstuk wilde bewonderen.

Naast mij kwamen er mede bezoekers binnen van verschillende leeftijden. Ieder van hen had wel zijn haar of belangstellende vragen wat de sfeer laagdrempelig maakte.

Hier in het kort hoe je kleding leent bij Lena:

Vrouwenkleding wat geleend kan worden door middel van een ‘persoonlijk’ abonnement bij Lena Kledingbibliotheek. Persoonlijk maak je het door de waarde van de hoeveel punten van een abonnement te kiezen. Dit is een vastgestelde hoeveelheid die je altijd in bezit mag hebben aan kleding. Per kledingstuk is een aantal punten. (bijv. Abonnement van 100 punten jasje 50 + broek 50 = 100 punten). Oneindig kan er gewisseld worden zolang je in het bezit bent van het aantal abonnement punten. Een abonnement sluit je af voor minimaal drie maanden

Brands die je in de kledingbibliotheek kunt vinden zijn onder andere van; Noppies, Filippa K, Everday Counts, Charly + Mary. Voor H&M kleding kun je hier niet terecht. Daarbij verkoopt Lena ook artikelen van  ‘shop in shop’ van bijvoorbeeld Fair + Fair. Ook zijn zij aangesloten bij de vintage store: Doortje Vintage 

Het aanbod aan style is breed en geeft doorgaans een tijdloze look. De brands waarmee de kledingbibliotheek mee samenwerkt zijn voorzien van een goede presentatie denkende aan het duurzame brand Filippa K. Over het algemeen is er van nagenoeg ieder kledingstuk één exemplaar.

 

          

 ''You can swap every day'' - Lena, 2014

Dit bekent oneindig veel wisselen in welke mood of voor wat voor gelegenheid dan ook. Naast energie bewuste klanten, waarvan zij het meeste van het winkelpubliek verwachtte, trekt het concept echter een veel groter en breder publiek in positieve zin. Er is ook een scala aan (persoonlijke) redenen te bedenken waarom iemand wat kleding zou willen rekenen waarvan in grote lijnen;

-          Op zoek gaan naar je kleding style

-          De mogelijkheid om (duurdere) merken te kunnen dragen

-          Duurzaam omgaan met kleding, energiebewust

-          Variatie geven aan je kledingkast

Met als klap op de vuurpijl; Stel voor je bent zo verliefd geraakt op een kledingstuk en wilt het in je bezit hebben is het mogelijk om deze te kopen. Samen met het wasvoorschrift bevindt de verkoopprijs op het label. 

 

          

‘‘ Try before you buy’’- Lena, 2014

Na zelf een rondje gemaakte te hebben in de bibliotheek waren mij ogen al op een paar kledingstukken gevallen die ik zou willen passen. Bijna stuk voor stuk had ik ze bekeken en viel mij op dat het aanbod gevarieerd is in verschillende stylen en merken kleding wat aangepast was aan het seizoen ook gezien de kleuren. Vervolgens een stapeltje kleding gepast (wat wel aan te raden is), was de keuzen gevallen op deze wijde witte broek (brand onbekend)en een met okergeel gekleurd jasje (brand: Clasen). Ondanks de kledingstukken na mijn idee niet bij elkaar te combineren zag ik mij deze wel zien dragen met andere kledingstukken die in mijn kledingkast hangen.

Het resultaat

        

Zien naar wat voor gelegenheden ik naartoe ga met mijn geleende kleding en hoe ik de aankomende week ervaar? Volg mij op mijn blog, facebook of zoek me op instagram (yelapp)!

Or see you  later in the Fashion Library!

Klik hier en bekijk het verhaal van Lena the Fashion Library

Lena the Fashion Library:

Adres:

Westerstraat 174 H  
1015 MP Amsterdam

Openingstijden

MA: 10 u -19 u
DI: gesloten
WO: 11 u – 19 u
DO: 11 u – 20 u
VR: 11 u – 19 u
ZA: 11 u – 17 
ZO: gesloten

Tags: Lena the Fashion Library fashion kledingbibliotheek Amsterdam swap slowfashion recycle green reuse sharing fasion library Lena quality

Reageer

About me

Welkom bij Ye.Lapp! Het label inclusief blogs die gaan over wisselende onderwerpen verweven in de categorieën Creativity, Fashion, Art en Lifestyle. De rebel gaat aan de slag en deelt creatieve avonturen met liefde.

Lees verder
Volg mij op
x d b z
Zoek