Update 1 - Lenen bij Lena The Fashion Library

Gepubliceerd op 3 Jul 2015 | Categorie: Fashion

Dat betekende de eerste swap: deze week zocht ik gericht naar een outfit voor PITCH, aankomend weekend in Westerpark Amsterdam.

Ondanks ik vorige geleende items nauwelijks aan heb gehad en ik nu deze maand leen, was dit festival de rede om voor nieuwe items te gaan. Het tweede bezoek naar Lena was gepland en had ik alles weer in orde had gemaakt (gewassen en wel) om de items weer terug te brengen.

Déze keer kon ik voor een festival als PITCH prima terecht om items te vinden. De style die ik zocht typeer ik als; alternatief, streetstyle, en oké en een beetje hipster. Weliswaar wilde ik dat de items voldeden aan wat korts, bij elkaar passend, luchtig en niet te strak zou zitten met de voorspellinde tropische temperaturen die de weermensen opgeven voor aanstaande zaterdag. Ja het was ook een soort noodzaak. Toen de vintage rok besloten helpen ze je bij Lena graag om iets bij passends te vinden en kwam deze witte top te voorschijn.

Mogelijk kan ik de dagen daarop nog wat extra nagenieten van deze items bij het dragen met mooi weer..

 

Brand witte op: We Don’t Kill Animals
Brand vintage skirt: onbekend

Aangezien al dit lenen mij toch wel bezig houd praat ik er over in mijn omgeving. Zo ontstonden er bijvoorbeeld verschillende reactie als ‘’Wat fijn, nooit meer je kledingkast hoeven uitzoeken en kleding weg doen’’, een rede voor een mogelijk praktisch voordeel.

 

                     

Beeld van interieur Lena The Fashion Library

 

Vragen, (die bijvoorbeeld met moeders aan de keukentafel ontstonden), die ik stelden tijdens dit bezoek ontstond een interessant gesprek kwam met nu twee eigenaressen die aanwezig waren in Lena. Antwoorden uit dit een soort van Q&A gesprek waren:

Wordt bij Lena rekening gehouden met de seizoenen? ;
Hoewel het weer in Nederland nooit hetzelfde is wordt er bij Lena de items aangepast op de seizoenen. In hartje zomer zal je geen rekken voor wollen truien vinden maar wel enkele jassen of truien die nodig zijn voor koude avonden of regenachtige dagen.

Hoe brengt Lena aanbod in verschillende kledingmaten?;
Doordat Abonnees bij inschrijving invullen welke maat(en) zij hebben geeft dit Lena inzicht en houd zij wat word aangeboden wordt in haar kledingbibliotheek.

Tot slot kwamen we op een mindset: ga eens na hoeveel je kleding waard is na de hoeveelheid je het gedragen hebt? Een jurkje kan duur zijn als de prijs hoog was en je het tot nu nog maar één keer hebt gedragen en nu alleen nog maar in de kast hebt hangen. 

Tags: Lena fashion library swap Lena The Fashion Library Amsterdam clothes fashion green slowfashion reuse

Reageer

Nicolien Visser

Leuk Yelap, ben heel benieuwd hoe het staat en......wat ze je nog meer te "bieden" hebben de aankomende tijd!

Geplaatst op 3 Jul 2015
About me

Welkom bij Ye.Lapp! Het label inclusief blogs die gaan over wisselende onderwerpen verweven in de categorie├źn Creativity, Fashion, Art en Lifestyle. De rebel gaat aan de slag en deelt creatieve avonturen met liefde.

Lees verder
Volg mij op
x d b z
Zoek