MODEFABRIEK editie Juli 2015

Gepubliceerd op 14 Jul 2015 | Categorie: M 0 R E

Afgelopen maandag ging ik onverwachts een kijkje nemen op de Modefabriek om inspiratie op te doen en Lena The Fashion Library te supporten.

Vorige week, bij mijn inmiddels wekelijkse bezoek aan LENA, kwam ter sprake dat Lena The Fashion Library stond op de Modefabriek afdeling MINT. Ik werd door hen getipt om er ook een bezoek aan te brengen.  Voor mij was, behalve dat ik er weleens wat van heb gehoord, de Modefabriek vrij onbekend. Ik had altijd het idee dat het een de huishoudbeurs was maar dan gericht op mode.

Met de insteek dat een bezoek een event als deze nog altijd meer oplevert dan niet heen gaan, een soort gevoel van at the right place at the right time, hield ik het in gedachte. Maar wat het me precies zou opleveren had ik nog geen idee.

   

Juist ja goed om eerst wat research te doen:
De Modefabriek (eerste editie 1996) is een tweejaarlijkse modevakbeurs voor (inter)nationale professionals. Met als doelstelling – ‘’ creëren van een inspirerende omgeving en professionele ontmoetingsplaats, met nadruk op innovatie en creativiteit’’ .
Je kunt hier opzoek gaan naar toekomstige zakenpartner(s) en is het een platform voor merken en labels om hun nieuwe collecties te presenteren met onderscheid in uniciteit, kwaliteit en continuïteit. Het aanbod verbreed zich door de combinatie van muziek, design, kunst, fotografie en eten. Bezoekers hebben alleen toegang als zij een relatie hebben met de mode-industrie waarbij geregistreerd wordt met KvK-nummer. (bron www.modefabriek.nl

       

MINT, onderdeel van de modefabriek, presenteert: ‘Forward Fashion’ en streeft er naar dat mode de norm krijgt van een eerlijke en duurzame productie. MINT is een podium voor merken en labels die kenmerken aan dit profiel. Omdat de vraag hiernaar groeit zal dit meer zichtbaar en bereikbaar zijn voor consumenten en retailers als onderdeel op de Modefabriek. (bron www.modefabriek.nl)

Zo stond Lena The Fashion Library aantrekkelijke gepresenteerd deze twee dagen op MINT. Na hen zelf gesproken te hebben was duidelijk dat zij het prachtige idee hebben om LENA als gedeelte in (bekende) stores van labels en merken te creëren. Dus zodat winkels zelf de mogelijkheid hebben om kleding uit te lenen en aan duurzaamheid kunnen deelnemen. Als je het mij vraagt heeft Lena The Fashion Library daarom niet voor niets op deze editie van de Modefabriek de AWARD gewonnen voor ‘most innovative store’, gefeliciteerd!

Merken die onder andere op MINT stonden en mij aansprak waren: Studio MYR, We Are Islanders, WeWood, en Päälä.

Aangezien ik me op dit moment voorlopig alleen bezig houd met Fashionillustratie, ontwerp en bloggen op het gebied van mode vond ik het interessant om aan een event als deze mee te doen. Vooral vond ik de beurs mooi en verzorgt neergezet wat een lust is voor het oog en is het een plezier door de hallen heen te lopen en te zien hoe alles uitgestald staat.

Mocht je net als ik niet direct opzoek zijn naar een zakenpartner is er naar mijn mening wel de mogelijkheid te netwerken als je je hierin actief opstelt. Daarnaast is het aanbod, zoals eerder beschreven groot, en worden op beide dagen verschillende seminars gehouden waaraan je kunt deelnemen. Een groot voordeel van de Modefabriek is ook dat de ticket geldig is voor alle twee de dagen.

       

Het gevoel dat ik had on the right place on the right time kwam ik, na mijn rondje gemaakt te hebben, bekende Helderse talenten tegen die aan het optreden waren in de Outspoken store. Een hal waar duidelijk Fashion, Art en Muziek samen kwam en naar mijn mening een perfecte combinatie is.  Wat zorgde voor een leuke afsluiting!

Uiteindelijk had ik een boek gescoord bij de stand van the American Book Centre wat voor weer nieuwe inspiratie zal zorgen. 

Tags: Modefabriek Amsterdam MINT Fashion Modevakbeurs creativiteit inspiratie

Reageer

nicolien visser

Oh wat enig om daar te zijn...je maakt wat mee!

Geplaatst op 15 Jul 2015
About me

Welkom bij Ye.Lapp! Het label inclusief blogs die gaan over wisselende onderwerpen verweven in de categorie├źn Creativity, Fashion, Art en Lifestyle. De rebel gaat aan de slag en deelt creatieve avonturen met liefde.

Lees verder
Volg mij op
x d b z
Zoek