Update 4 (slot) - Lenen bij Lena The Fashion Library

Gepubliceerd op 1 Aug 2015 | Categorie: Fashion

De laatste week naderde van mijn proef periode van een maand. De grootste vraag was voor mezelf èn denk ik ook voor de bloglezers ga ik een abonnement nemen? In deze blog schrijf ik een terugblik van mijn ervaringen bij het fashion ‘lenen’ bij Lena The Fashion Library.

Omdat het een maand proeflenen was heb toch er alles uit willen halen door iedere week te ruilen van de items die ik geleend had. Mede doordat ik genoeg redenen van gelegenheden had om hiervoor een geschikte outfit bij te zoeken. Want helaas kan ik tijdens mijn werk de kleding van Lena niet dragen.

Het bracht een voordeel voor iedere gelegenheid ‘nieuwe’ kleding aan te hebben. Wat voelde alsof ik gratis iedere keer kleding mee mocht nemen, wat wel wennen was maar wel iets om iedere keer weer naar uit te kijken!
Daar kwam bij alles op tijd wassen en tijd vinden om het terug te brengen of ruilen bij Lena.
Bij het laatste bezoek kwam het ter sprake met een van de medewerkster van Lena dat het iets is wat in de routine moet komen met bijvoorbeeld het idee van ‘ik ga even boodschappen doen’ en daardoor tijd vind en plannen om te gaan

Het leek een voordeel en nadeel vond om van te voren al te bedenken waarnaar ik opzoek was. Bij het bezoek van het kiezen van een zomerjurk heb ik lang gepast en juist wanneer ik wel een gelegenheid had maar geen voorkeur van items had was ik veel sneller klaar. Zo moet je maar net de tijd hebben of weten of het juist niét weten welke items je zou willen lenen.

       Geleende items bij Lena The Fashion Library

Bij dit bezoek was The Fashion Library toch weer anders ingedeeld, wat verfrissend werkte. Zo waren kledingstukken anders ingedeeld op de rekken waardoor het standaard rondje toch weer doorbroken werd en weer andere items opvallen. Na een maand zag ik, door wekelijks langs te komen, The Library steeds verder uitbreiden met verschillend verkoopitems (denk aan wasmiddel Seepje) of accessoires (ioia) die gekocht en geleend konden worden. Hierdoor maakt het dat een bezoek niet te snel standaard of gewoon wordt. Lena heeft ook een wall waar verschillende designers en/of ontwerpers kunnen exposeren en verkopen.

Hieronder antwoord vragen die ik had opgesteld vooraf mijn proefperiode van lenen bij Lena The Fashion Library:

Welke voordelen zie ik voor mezelf in?
‘Voor iedere gelegenheid iets nieuws aan te kunnen hebben. Heerlijk gevoel om weer iets nieuws aan te kunnen hebben.  Verfrissing aan mijn kleding kast. Style en brands ontdekken. Medewerksters en klanten kunnen beter op elkaar inspelen.’

Waar zou ik tegen aan gaan lopen?
Gebonden aan tijd; plannen wassen terug brengen. Het toch extra op letten of iets niet vies wordt of beschadigd.  Alleen bij gelegenheden of in vrij tijd aan. Op werk is het geen optie.  Niet alles is er in mijn maat.’

Voor wat voor gelegenheden zal ik gaan ruilen vooral of gaan ruilen?
‘Ieder weekend de gelegenheid gehad om iets ‘nieuws’ te kunnen dragen’

Heb ik vooral gelet op de merken of toch de kleding?
‘Merendeels op de kleding. Het is een wisselwerking; weet je dat een merk mooie kleding heeft, of mooie kleding van een merk waardoor je weer bij dit merk uit komt. Het leukst vond ik als het toch een setje was van evt. twee items zodat deze ook weer gecombineerd konden worden.’

Heb ik kleding aangehad waarvan ik niet dacht dat ik zou dragen?
‘Ja. Ik had niet verwacht dat ik een spierwit fringe top zou dragen, toch omdat het snel vies zou worden. Dit viel ontzettend mee achteraf. Door de fringe gaf het een doorslag. ’

Heb ik kleding gekocht? Of zou dit een goede aanleiding zijn dat ik van een stuk ben gaan houden?
‘Nee. Ondanks ik veel items heel mooi vond, zag ik geen rede om ze te gaan kopen maar eerder deze nog een keer te gaan lenen. Misschien als mijn oog vaker op het zelfde item valt en deze geleend heb zou ik het alsnog kunnen kopen. ‘

Heb ik meer geruild dan ik dacht?
‘Ja en nee; voornamelijk voor evenementen die ik ging doen en daar gericht voor ging ruilen, hiervoor net genoeg de tijd om te wassen door de weeks.’

Zou ik een abonnement nemen?  En welk abonnement?
‘Ja. Om toch dé Lena ervaring te kunnen hebben om niet gebonden aan tijd te zitten. Waardoor ik niet persé rap hoef te plannen voor de volgende swap. Maar er ook aan te kom om items een meerdere keren te dragen en als een item me goed bevalt en bijv. het andere geleende item wel te ruilen. Het lijkt me leuk om een keer ook een accessoires te lenen. Een100 punten abonnement heb ik gekozen.’

Lena The Fashion Library zet zich op dit moment vooral in om het verbeteren van aandachtspunten. Onder andere door op in te spelen wat redenen van abonnee houders zijn (geweest) om hun abonnement stop te zetten (bijvoorbeeld locatie, en het niet genoeg tijd hebben om te ruilen).

The Fashion Library trekt nu al een bredere doelgroep die zij hadden verwacht en zijn het niet alleen de ecofriendly people die er op af komen, wat een groot voordeel is. Er is veel publiciteit en zijn de abonneehouders èn bezoekers erg enthousiast als ik de medewerkers van Lena hoor spreken.

Daarbij is Lena aan het voortzetten van haar idee om winkels hun eigen ‘Lena’ gedeelte te creëren waardoor abonnees van Lena in meerder winkels zouden kunnen gaan lenen, en mogelijk de style van Lena verbreed. De veel gestelde vraag of Lena ook heren kleding zou gaan uitlenen bleef wat in het midden. Volgens de medewerkster zijn mannen wat efficiënter met hun kledingkeus met daarbij zouden ze überhaupt willen lenen en wat. Mogelijk is er wel een manier om andere doelgroepen te kunnen bereiken in de toekomst.  

     

De proefperiode van lenen was lang genoeg om snel opkomende vragen te beantwoorden, te kort tijd om de Lena ervaring te krijgen omdat  de effecten en voordelen te ervaren wanneer langer wordt geleend. Bij de laatste keer ruilen had ik toch nog het gevoel dat ik niet wilde stoppen en het jammer zou vinden als ik de Fashion Library zou verlaten zonder iets. Ook ben ik vaker met items thuis gekomen die ik heel gaaf vond en die ik zelf niet had gezien of in de eerste instantie zou kiezen.
Het vraagt planning om alles te wassen en netjes terug te brengen, Lena is niet op al te verre afstand en zie ik het inderdaad als ‘boodschappen doen’.

Daarnaast ben gaan beseffen èn ervaren dat het belangrijk is en een goede bijdrage aan duurzaamheid. Fashion is iets wat veel gebruikt wordt en waarom zou je het weggooien en daarmee de aarde vervuilen terwijl het hergebruikt zou kunnen worden om te lenen. Precies mijn mindset heeft zich in die zin veranderd.

Dat zijn voor mij de grootste redenen waarom ik ervoor heb gekozen om een abonnement te nemen van 100 punten en kijk er weer naar uit om te mogen ruilen!

Ik wil Lena The Fashion Library en haar medewerkers bedanken voor de samenwerking, vragen te beantwoorden en de proef leen periode van een maand. Tot snel weer!

 

The end(less) 

Tags: Lena The Fashion Library Amsterdam duurzaamheid mindset Fashion Lena kledingbibliotheek

Reageer

About me

Welkom bij Ye.Lapp! Het label inclusief blogs die gaan over wisselende onderwerpen verweven in de categorieën Creativity, Fashion, Art en Lifestyle. De rebel gaat aan de slag en deelt creatieve avonturen met liefde.

Lees verder
Volg mij op
x d b z
Zoek