Schone Kleren Campagne - Een Kijkje In De Keuken Nemen

Gepubliceerd op 13 Feb 2016 | Categorie: M 0 R E

Een aantal weken geleden werd ik gevraagd door Kimmo Films of ik mee wilde spelen in de eindshot(!) campagnefilm voor Schone Kleren Campagne. Van de naam heb ik wel eens gehoord maar kende het verder niet. Na meer informatie te hebben gelezen zei ik gelijk JA en stond ik op de set. Daar sta je opeens stond achter de naaimachine in een omgebouwde keuken als kledingfabriek in India in de meest slechte werkomstandigheden..

Wat de Schone Kleren Capagne met deze capagnefilm wilde neerzetten is dat wij het hier in Nederland niet laten gebeuren dat arbeiders in de fabrieken in de meest slechte omstandigheden laten werken met name; werken voor een hongerloon, levensgevaarlijke werkomgeving en daarbij discriminatie en (seksuele) intimidatie niet te vergeten.

 


(bron: youtube.com)

Ik vond het heel interessant om mee hieraan mee te doen en mij helpen op deze manier de Campagne te vertegenwoordigen. Het zette me met beide benen weer op de grond ik in een land als Nederland gekomen waar ik er zelf bij wijze van spreken ervoor gekozen heb om achter de naaimachine te werken. Het confronteerde mij en maakte me er vooral van bewust dat tot vandaag de dag met name vrouwen in deze erbarmelijke omstandigheden moeten werken om te kunnen overleven. Zoals in India waar mijn roots liggen en mij dat ook had kunnen overkomen.

Kijk hier realiteitsbeelden van vrouwen uit onder andere Bangladesh en Cambodja waar Schone Kleren Campagne eind 2013 naar toe reisde voor de Campagne; Who Runs Te World? Girls!: http://www.kimmofilms.com/#173 en lees hun verhalen op http://www.schonekleren.nl/campagnes/girls 

Hier in het Westen van de wereld mogen we ons meer bewust worden van zijn hoe onze kleding wordt gemaakt en dat begint al met een kleine gedachte; Waar heb je het gekocht? Van welk merk? Waar is het gemaakt? Heb je het veel aangehad of na paar keer gedragen weggedaan?

Schone Kleren Campagne streeft naar een wereld waar alleen kleding te koop is die goede arbeidsomstandigheden is gemaakt. Het doet je beseffen dat jouw kleding door uitbuiting wordt gemaakt en waarbij mensenrechten worden geschonden. Zoals het doel was van deze Campagnefilm. Maar hoe kun je mee helpen eerlijke kleren te maken? Op de website van Schone Kleren staat hoe je hiermee kunt beginnen.

 

(bron)Websites:

www.schonekleren.nl

www.kimmofilms.com

 

 

 

Tags: Schone Kleren Campagne Kimmo films schone kleren mensenrechten campagnefilm kledingfabrieken

Reageer

About me

Welkom bij Ye.Lapp! Het label inclusief blogs die gaan over wisselende onderwerpen verweven in de categorie├źn Creativity, Fashion, Art en Lifestyle. De rebel gaat aan de slag en deelt creatieve avonturen met liefde.

Lees verder
Volg mij op
x d b z
Zoek